SPENSLEY STREET PRIMARY SCHOOL

2011

Additions to a 1970's rationalist school building include the provisions of an Multi Purpose hall and performance space, new art precinct, new library, new music area and open play area.

Spaces are designed to connected open into each other yet, on demand, maintain an independence and separateness

 

The new environments attempt to reflect the culture of the community. To express the views and opinions of the people who live and use it. something that resonates with them and offers ownership.

The materiality of the building is alternative, natural and considered. It reflects the School culture and looks for another way. Its green, sustainable and cleverly colourful. The structure is durable, tough and low maintainance, Is build is high quality with an industrial no thrill read.